Prvo pripremiti džem. Odleđeno voće staviti u šerpu, dodati šećer i Džemfix i kuvati dok ne provri. Kada provri, kuvati još 1-2 minuta. Sipati u pripremljenu teglu i ostaviti da se ohladi i stegne u potpunosti.
Za koru umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Čokoladu istopiti, u drugoj posudi žicom pomešati žumanca sa praškom za pecivo. Čokoladu i žumanca spojiti u jednu smesu, na kraju umešati i belanca.
Testo rasporediti u kalupu prečnika 22cm koji je prethodno obložen pek papirom i peći koru 35 minuta na 170 stepeni.
Nakon pečenja neka se i kora ohladi u potpunosti.
Na kraju umutiti hladno mleko sa šlag penom i složiti tortu na sledeći način: na tacnu stavite koru, premažite je džemom, preko rasporedite šlag i na kraju narendajte malo čokolade.
Tortu odložiti preko noći u frižider, sutradan uživajte!
Slični recepti
Torte
Torte
Torte