U sud sipajte Blondies smešu za kolač, dodajte jaja, ulje i vodu. Mikserom mutite dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte rendanu čokoladu i špatulom promešajte. Sipajte u pleh veličine 20 x 30 cm, koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 170°C, oko 30 minuta. Kolač izvadite iz pleha, sklonite papir za pečenje i stavite štelujući ram.
Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode. Voće stavite u šerpu, pa dodajte šećer, vanilin šećer i 180 ml vode. Promešajte i stavite da se kuva. Neka vri 10-15 minuta, pa sklonite sa vatre i ostavite 30 minuta. Nakon toga propasirajte kroz sito, da se odstrane semenke i kožica. Želatin istopite u mikrotalasnoj ili na ringli, pa dodajte u voćni deo.
U sud sipajte krem sir sobne temperature, dodajte voćni deo i mikserom umutite.
Posebno umutite šlag sa mlekom, pa sjedinite sa prethodnom smesom i još malo mikserom umutite. Sipajte preko ohlađenog kolača i poravnajte. Stavite u frižider na hlađenje, oko 2-3 sata.
Čokoladu izlomite na kockice pa prelijte vrućom slatkom pavlakom. Ostavite 5 minuta, a onda promešajte da se glazura ujednači. Prelijte preko fila, izravnajte i ostavite 2 sata da se glazura stegne, a onda isecite na kocke 5 x 5 cm.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači