Propržite pinjole u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće i grubo iseckajte. Krompir oljuštite i narendajte. Otopite škampe prema uputstvu sa pakovanja. Oljuštite šparoge u donjoj trećini ploda. Pripremite kesice za pečenje, ca. 20 cm duže od šparoga.
Operite ih, posolite i stavite ih mokre u kesice za pečenje. Rasporedite maslac po njima, zatvorite kesice i položite ih na tepsiju. Stavite da se peče u donjoj polovini rerne.
Pozicija rešetke: donja polovina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u dubljoj činiji. Dodajte krompir, jaje, so, pavlaku, peršun i polovinu pripremljenih pinjola. Sve umutite mikserom (nastavci za mešenje), muteći prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačenu smesu. Otopite polovinu margarina u tiganju, testo sipajte kašikom i ispecite oko 12 blinisa. Treba da dobiju zlatno-žutu boju sa obe strane. Šparoge aranžirajte na poslužavniku. Pomešajte pavlaku sa ostatkom pinjola, senfom i tečnošću koja je ostala od šparoga u kesicama. Zagrejte u manjoj šerpi i posolite. Prelijte sos preko šparoga.
U preostalom margarinu propržite škampe sa obe strane po 3 minuta, dodajte so i biber po ukusu. Rasporedite škampe preko šparoga. Servirajte uz blinise.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva