Penasto umutite jaja sa šećerom ili zaslađivačem. Preko smese prosejte prašak za puding i pažljivo sjedinite. Namažite smesu ravnomerno na papirom za pečenje obloženu tepsiju (30 x 35 cm). Stavite da se peče na srednjem nivou rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Biskvit odmah nakon pečenja istresite na šećerom posuti papir za pečenje. Papir sa kojim se pekao biskvit, blago premažite vodom i odmah odstranite. Biskvit pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom.
Za fil pripremite puding prema uputstvu sa kesice. Ako pripremate recept za dijabetičara, šećer zamenite tečnim zaslađivačem. Vreo puding tako nanesite na biskvit, da na gornjem vrhu sloj pudinga bude malo deblji. Pomoću papira uvijte biskvit u rolat, odozdo prema gore, ali ne do kraja. Mora da ostane neuvijen rub od oko 3 cm.
Ostavite rolat da odstoji 3 sata na hladnom mestu. Rolat isecite na ca. 3 cm široke parčiće, pritom uvek iznova uranjajte nož u vrelu vodu i obrišite. U neuvijeni kraj svakog parčeta zabodite dva čokoladna štapića ili dve grisine uronjene u topljenu čokoladu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači