Belanca sipajte u sud i mikserom malo umutite da zapene. Dodajte prstohvat soli i nastavite da mutite, a onda postepeno sipajte šećer. Mutite neprestano 8-10 minuta.
U umućena belanca dodajte sirće i aromu vanile. Promešajte i sipajte u dresir kesu. Na pleh stavite papir za pečenje i formirajte krugove prečnika 8-10 cm.
Stavite da se suši na 100 °C dva sata ili u zavisnosti od Vaše rerne.
U odgovarajući sud sipajte 300 ml hladnog mleka, pa dodajte krem puding sa ukusom čokolade. Mutite mikserom pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastavite mućenje maksimalnom brzinom, 3 minuta.
Umutite šlag krem sa 100 ml hladnog mleka.
Na tacnu stavite jednu beze koru, sipajte čokoladni fil, pa šlag krem. Preko stavite drugu beze koru i ponovite filovanje. Ukrasite voćem po želji. Ostavite da se ohladi pre služenja.
Možete filovati samo po jednu beze koru.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte