Za mus od jagoda operite voće i odstranite peteljke (ostavite 3 lepe jagode po strani za ukrašavanje). Pomešajte jagode sa šećerom i ispasirajte. Dodajte višnjevaču ili sok od višanja i mutite još malo.
Za mus od čokolade otopite čokoladu u činiji, na pari, povremeno promešajte. Postepeno dodajte mleko u tečnu čokoladu i mešajte sve dok ne dobijete ujednačeni krem bez gromuljica. Izvadite činiju iz vodene kupke i ostavite da se smesa ohladi na sobnoj temperaturi.
Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom i Burbon vanila aromatizovanim šećerom i pažljivo umešajte u ohlađeni čokoladni krem. Belance umutite u čvrst sneg pa dodajte kašiku šećera i još malo umutite i pažljivo (nikako mikserom) umešajte prvo jednu polovinu, a potom ostatak u smesu, koja treba da ostane vazdušasta (ne mešajte predugo niti prejako). Sada u 6 visokih čaša sipajte naizmenično mus i smesu od jagoda, završite sa belim musom i ukrasite polutkama jagoda.
Slični recepti
Deserti