Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup. Zagrejte rernu.
Očistite luk i sitno iseckajte. Sitno iseckajte slaninu. Peršun operite, osušite i sitno iseckajte, grubo iseckajte lešnike. Zagrejte ulje i zajedno propržite luk i slaninu. Dodajte peršun i lešnike i kratko propržite. Testo na blago pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko promesite i razvijte u kvadrat (25 x 25 cm), debljine oko 3 cm. Nanesite nadev na testo, namotajte po dužini u rolat. Testo sa „spojem" na dole položite u kalup i ponovo ostavite da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća.Testo zasecite po dužini oštrim nožem, oko 1 cm duboko, premažite mlekom i pospite kimom. Stavite da se peče na rešetki od rerne.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Izvadite hleb iz kalupa i ostavite ga da se hladi na rešetki za kolače.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva