Podmažite kalupe za košnice i pospite ih kristal šećerom.
Umutite maslac (sobne temperature) sa šećerom u prahu, dodajte kokosovo brašno, rum, dobro umućena belanca i mesite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Testo oblikujte u poluloptu, umotajte je u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižider dok pripremite žuti fil.
Penasto umutite šećer u prahu sa žumancima, dodajte mleko i vanilin šećer, dobro promešajte i stavite fil da se kuva na pari. Kuvajte sve dok se smesa ne zgusne, sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. U ohlađenu smesu dodajte umućen maslac, pa mešajte dok se dobro ne sjedini.
Od belog „testa" kidajte loptice srednje veličine, stavite ih u kalup za košnice ili cediljku za limun, napraviti udubljenje, nafilujte udubljenja žutom smesom, poklopite krugom oblande, okrenite na tacnu i istresite iz kalupa ili cediljke. Ostavite košnice da odstoje najmanje 2 sata u frižideru.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači