Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 3 kesice pudinga sa 1 l mleka i 140 g šećera. Dodati belu čokoladu (prethodno izlomljenu na kockice) i dobro izmešati da se otopi. Ohladiti uz neprestano mešanje. 250 g margarina (sobne temperature) i 100 g šećera u prahu penasto umutiti mikserom. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje ohlađenog pudinga.
U odgovarajuću dublju posudu sipati 300 g šlag krema i 180 ml hladne gazirane vode, mutiti mikserom minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom oko 5 minuta. Dodati 180 ml kisele pavlake i kratko promešati.
300 g iseckanih jagoda i 60 g šećera kuvati na laganoj temperature dok jagode ne puste sok I šećer se potpuno ne rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade. U šerpici izmešati 300 ml vode i 1 kesicu Dr. Oetker Original Pudinga sa ukusom vanile. Dodati jagode i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi.
Naizmenično filovati sledećim redosledom kora – fil puding – voćni fil - šlag. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati filom. Tortu ukrasiti rendanom belom čokoladom ili po želji. Tortu ostaviti u frižideru, do serviranja.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte