Pudinge od bele čokolade, šećer i vanilin šećer razmutite u 100 ml mleka. Ostatak mleka dovedite do ključanja, sklonite sa šporeta i u laganom mlazu dodajte razmućeni puding i kuvajte koji minut uz neprestano mešanje.
Puding sklonite sa šporeta i dodajte iseckani puter i mešajte sve zajedno dok se puter ne rastopi.
Dobijeni fil podelite u 3 činije.
U prvu činiju filu dodajte mleveni keks, sve dobro sjedinite i sipajte u kalup dimenzija 18 cm. Dok pripremate drugi sloj, kalup ostavite u frižideru da se ohladi.
U drugoj činiji fil pomešajte sa kokosom i dobro sjedinite, pa stavite preko prvog reda sa keksom. Vratite tortu u frižider I započnite pripremu trećeg sloja.
4 kašike šlag krema umutite u 100 ml mleka, a zatim ga pomešajte sa filom iz treće činije. Istopite štanglu bele čokolade, pa je umešajte sa pripremljenim filom i nanesite preko drugog sloja sa kokosom.
Najbolje bi bilo da torta odstoji preko noći u frižideru, a neki minimum je nekih 4-5h sati. Ukrasite je nastruganom belom čokoladom, a možete dodati i jestivo cveće kao dekoraciju.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte