Za biskvitno testo otopite maslac u maloj posudi i ostavite da se prohladi. Podmažite kalup za srneća leđa i pospite brašnom (30 x 11 cm). Zagrejte rernu.
Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom i aromu u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa gustinom i praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Kratko muteći dodajte rendanu čokoladu i ohlađeni maslac. Pecite odmah.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pecivo ostavite još 10 minuta da odstoji u kalupu, tek onda ga istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače i ostavite da se potpuno ohladi. Presecite koru jednom vodoravno. Obe kore sada oblikujte nožem, tako da dobijete prepoznatljivi oblik flašice.
Otopite nugat u maloj šerpi, orahe iseckajte i dodajte u otopljenu smesu. Još vruću smesu nanesite na donju koru, ostavite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom. Želatin potopite prema uputstvu sa ambalaže i otopite. Prvo pomešajte 4 kašike umućene pavlake sa mlakim želatinom. Kada smesa počne da se želira, sjedinite sa preostalom pavlakom. Ostavite 3 kašike pavlake po strani za premazivanje. U preostalu pavlaku dodajte rendanu čokoladu i ravnomerno rasporedite fil od pavlake preko fila od oraha. Preklopite gornjom korom. „Cuclu" premažite pavlakom ostavljenom po strani. Čokoladu za kuvanje grubo usitnite. Kratko prokuvajte pavlaku u šerpi, dodajte čokoladu i otopite je u njoj, neprestano mešajući. Ostavite smesu da se malo prohladi, potom premažite celu tortu, osim „cucle". Belu čokoladu grubo usitnite, otopite je na pari, ostavite da se malo prohladi, sipajte je u kesicu za zamrzivač, isecite mali ćošak i time ukrasite tortu. Možete npr. da ispišete bebino ime.
Slični recepti
Kolači
Kolači