Za pripremu kore potrebno je belanca umutiti sa šećerom dok ne dobijemo čvrst šne. U umućena belanca dodati mlevene bademe i kakao i laganim pokretima sjediniti špatulom. Smesu izliti u kalup prečnika 26 cm obložen pek papirom i peći 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Postupak ponoviti za preostale 3 kore.
Za čokoladni fil potrebno je umutiti žumanca sa šećerom dok smesa ne postane svetla i kremasta. Dodati gustin, prosejani kakao i vanilin šećer, pa sjediniti mikserom. Na kraju dodati aromu vanile i 200 ml mleka. Ostalih 300 ml staviti na šporet da se zagrejepa i zagrejano mleko dodati u prethodno umućenu smesu. Čitavu smesu vratiti u šerpu u kojoj se kuvalo mleko i kuvati na srednje jakoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U vruću smesu dodati mlečnu i crnu čokoladu i mešati dok se potpuno ne rastope. Fil prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Za fil od malina, sipati maline, vodu, šećer i vanilin šećer u šerpu pa sve zajedno kuvati dok ne provri. Smanjiti temperaturu šporeta i kuvati maline još nekih 15 minuta uz povremeno mešanje. U odvojenoj posudi pomešati puding i mleko i promešati da se smesa sjedini. Dobijenu smesu sipati u vruće maline i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. I ovaj fil, kao i prethodni prekriti folijom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U prohlađene filove dodati omekšali puter sobne temperature i sjediniti mikserom.
Svaku koru nafilovati prvo čokoladnim filom, pa filom od malina, postupak ponovite 4 puta, koliko ima kora. Ostaviti malo čokoladnog fila sa strane kako biste mogli njime da obložite tortu spolja. Tortu odložiti u frižider par sati da se stegne.
Za kraj ostaje preliv, zagrejte slatku pavlaku do vrenja i prelijte je preko iseckane čokolade. Sačekajte par minuta da čokolada krene da se topi, pa promešajte smesu tako da se čokolada i pavlaka sjedine. Dobijeni ganaš prelijte preko torte, pa tortu ponovo odložite nekih sat vremena u frižider.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte