Umutite 6 belanaca tako da zapene, pa postepeno dodajte 80 g šećera. Umutite u čvrst šam. Dodajte 35 g brašna, 10 g kakao praha i 80 g mlevenih oraha. Varjačom lagano promešajte da se smesa ujednači. Smesu rasporedite u dva kalupa prečnika 22 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Na isti način pripremite i druga dva patišpanja.
U sud sipajte 200 ml mleka, žumanca i dva pudinga sa ukusom čokolade. Sve umutite tako da nema grumuljica. Ostatak mleka, šećer i vanilin šećer stavite u sud da provri, a onda dodajte mleko sa pripremljenim žumancima i pudingom, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok ne dobijete gust krem. Sklonite sa vatre, dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Preručite u vanglicu i mikserom umutite, a onda rastegljivom folijom direktno pokrijte fil. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac takođe umutite. Dodajte postepeno ohlađen fil neprestano muteći. Fil podelite na četiri dela.
U posudi pomešajte želatin sa 4 kašike hladne vode. Ostavite 10 minuta da nabubri. Šećer, vanilin šećer i vodu stavite da ključaju oko 3 minuta. Nakon tog vremena dodajte maline. Kuvajte neprestano mešajući oko 5 minuta, pa dodajte puding sa ukusom vanile koji ste prethodno rastvorili u 100 ml vode. Na umerenoj temperaturi skuvajte fil. Sklonite sa vatre i dodajte nabubreli želatin. Promešajte da se želatin otopi i fil podelite na tri dela. Ostavite 20-30 minuta da se fil prohladi. Na tacnu stavite obruč za torte. Stavite prvi patišpanj, premažite čokoladnim filom, pa filom od malina. Ponovite postupak sa patišpanjima i filovima. Nakon četvrtog patišpanja, tortu premažite sa svih strana poslednjim delom čokoladnog fila.
Gornju stranu pospite kakao prahom, a bočnu kakao mrvicama. Dodatno dekorišite voćem po želji i listićima nane.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte