Povrće operite i očistite. Paprikama odstranite drške i semenke, šargarepe oljuštite i iseckajte na kolutove, peršun iseckajte što sitnije, beli luk takođe.
U šerpu dodajte vodu, so, šećer, sirće, ulje i Dr. Oetker Pikant Fix koji će sačuvati svežinu i vitamine svežeg povrća u tegli i koji u sebi sadrži odličnu kombinaciju začina, pa ih nije potrebno odvojeno. Pikant Fix je odličan za konzervisanje zimnice bez pasterizacije. Nakon što sve sastojke sjedinite mešanjem i voda proključa u istoj paprike kratko kuvajte dva do tri minuta. Krećem sa slaganjem u tegle (od 1l). Red prohlađenih paprika, peršun, beli luk, šargarepe i tako sve dok se ne napuni tegla. Za kraj povrće prelijte vrućom vodom u kojoj su se kuvale paprike i dobro zatvoriti poklopcem. Ovako pripremljenu zimnicu možete konzumirati već nakon 5-7 dana od pripreme.
Slični recepti
Zimnica
Zimnica