Umutite jaja sa voćnim šećerom. Brašno pomešajte sa Gustinom i praškom za pecivo i pažljivo dodajte u umućena jaja.Smesu nanesite pažljivo na papirom za pečenje obloženu tepsiju (30 x 35 cm) i stavite da se peče na sredini prethodno zagrejane rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Biskvit istresite na papir za pečenje, papir sa kojim se pekao blago premažite vodom i pažljivo odstranite.
Za krem pomešajte sok od pomorandže, sok od limuna, banane, zaslađivač i voćni šećer i ispasirajte. Želatin pripremite prema uputstvu sa ambalaže, zagrejte sa rumom i umešajte. Dodajte maskarpone i dobro promešajte.Umutite slatku pavlaku i pažljivo sjedinite.
Biskvit (u zavisnosti od kalupa) isecite na 4 jednakih komada. Naizmenično ređajte biskvit i krem u kalup, završite sa kremom.1/2 banane isecite kao telo krokodila. Preostalu bananu iseckajte na komadiće. Dva komadića zabodite u fil kao usta, od ostatka napravite nogice.Jagodu iseckajte na sitne komadiće i od nje napravite jezik u ustima krokodila. Borovnice zabodite kao oči. Držati na hladnom do služenja.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači