Belanca izmiksajte uz postepeno dodavanje šećera, a onda dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći mikserom. Sjedinite brašno, prašak za pecivo i kakao prah pa dodajte u pripremljena jaja. Na kraju dodajte toplu vodu i ulje, a onda špatulom promešajte. Sipajte u pleh od rerne, 30 x 40 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 13-15 minuta na 200 °C. Pečeni patišpanj izvadite iz pleha i zajedno sa papirom uvijte rolat. Ostavite da se ohladi.
U sud sipajte mleko i dodajte sadržaj kesica krem pudinga. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 3 minuta. Patišpanj poprskajte mlekom, premažite filom, pa preko pospite čoko komadićima. Složite banane i urolajte. Ostavite da se ohladi oko 60 minuta.
Nakon toga, u sud sipajte 300 ml hladnog mleka. Dodajte krem puding i na isti način umutite mikserom. Rolat premažite krem pudingom, pa dekorišite kakao prahom. U sud sipajte 100 ml mleka i dodajte šlag krem. Umutite mikserom, sipajte u poslastičarsku kesu i ukrasite. Ohladite pre služenja.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači