U malo mleka žicom razmutite žumanca, aromu vanile i gustin. Ostatak mleka i šećer sipajte u šerpu i stavite na vatru da se zagreva.
Kad se šećer otopio i mleko provrilo, skinite sa vatre i ubacite banane iseckane na komade, pa štapnim mikserom sve dobro izmiksajte u glatku smesu. Vratite na vatru pa ukuvajte žumanca sa gustinom, ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom. Kuvajte par minuta dok se krem ne zgusne.
Skinite sa vatre i odmah ubacite belu čokoladu izlomljenu na kocke, pa mešajte da se otopi. Krem pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se sasvim ohladi do sobne temperature.
Slatku pavlaku umutite mikserom u šlag. Ohlađen banana krem najpre izmiksajte da postane gladak pa lagano umešajte kašikom umućenu slatku pavlaku.
U odgovarajuće čaše rasporedite banana mousse krem i stavite u frižider da se dobro ohladi na barem 2-3 sata. Potom ukrasite desertnim karamel prelivom, umućenom slatkom pavlakom i pečenim listićima badema ili orašastim plodovima po želji.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti