Sipati u činiju 200 ml mleka, 4 žumanceta i 3 pudinga. Umutiti smesu i dodati je u ključalo mleko koje smo sjedinili sa šećerom. Mutiti da se lepo zgusne, a zatim fil podeliti u dve posude. U jednu polovinu dodati 200 g čokolade i umešati. Filove ostaviti da se ohlade.
Za pripremu podloge potrebno je izmešati 100 g maslaca, 110 ml mleka i vanilin šećer. Zatim dodati i 300 g mlevenog keksa i umešati. U prethodno pripremljenom kalupu prečnika 28 cm rasporediti smesu.
Istopiti 100 g čokolade u 50 ml mleka i preliti preko podloge od keksa. Ostaviti da se ohladi.
Za ohlađene filove penasto umutiti 250 g maslaca i dodati po polovinu u oba fila. Umutiti filove sa maslacem.
U žuti fil umešati 100 g oraha i 100 g mlevenog keksa.
Premazati žuti fil preko osnove od keksa sa glazurom, a preko žutog fila naneti i braon fil. Dodajemo gotovi fil sa orasima i keksom na koricu sa glazurom, a zatim i tamniji fil.
Za glazuru otopiti 200 g crne čokolade u 300 ml slatke pavlake. Prohladiti glazuru 10-ak minuta i izliti preko torte. Ohladiti par sati u frižideru.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte