Ušpinovati 200 g šećera i 100 ml vode. Nakon što se šećer istopio, kuvati još par minuta pa skinuti sa vatre. U vruć šećer dodati 225 g maslaca. Mešati dok se maslac ne otopi. U istu šerpu dodati mleveni keks i orahe pa sve sastojke sjediniti. Podeliti smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodati otopljenu Dr. Oetker Mlečnu čokoladu.
Svetli deo smese (bez čokolade) rasporediti u kalup veličine 20 x 20 cm. Preko njega ravnomerno rasporediti tamni deo smese, sa čokoladom.
Pripremiti glazuru. U šerpicu dodati 25 g maslaca, 1 Dr. Oetker Crnu čokoladu i 50 ml mleka. Zagrevati na srednjoj vatri uz mešanje. Kada se čokolada otopila i sastojci sjedinili skinuti sa vatre. Toplu glazuru preliti preko kolača. Ostaviti kolač u frižideru da se stegne 2h. Nakon toga iseći na 32 štanglice.
*Savet: Da bi se što lepše bajadera isekla i štanglice bile jasnijih ivica, koristiti skalpel za sečenje.
Slični recepti
Sitni kolači
Sitni kolači
Sitni kolači