Stavite margarin u činiju i otopite ga u mikrotalasnoj ili na najmanjoj vatri na šporetu. Dodajte kikiriki puter sobne temperature, prstohvat soli, šećer u prahu i aromu vanile pa sve dobro izmešajte žicom da se sjedini u smesu bez grudvica. Na kraju dodajte mleveni keks i kašikom dobro sjedinite u kompaktnu čvršću smesu.
Uzmite pleh dimenzija 28x20 cm ili neki sličan i obložite ga pek papirom tako da krajevi vire van pleha kako bi kolač lakše izvadili iz pleha zajedno sa papirom kad se stegne.
Istresite smesu za bajaderu, kašikom svugde rasporedite, dobro utapkajte i poravnajte. Stavite u frižider dok pripremate glazuru.
Stavite u činiju obe vrste čokolade izlomljene na kocke, dodajte kikiriki puter, pa sve zajedno stavite u mikrotalasnu na par sekundi dok se sve ne otopi. Može i na pari. Izmešajte kašikom da se lepo sjedini, sipajte preko bajadere i poravnajte.
Ukoliko želite, za dekoraciju možete staviti jednu kašiku kikiriki putera (oko 20 g) u kesicu kojoj otsečete vrh, pa prošarajte po želji preko glazure a potom čačkalicom dodatno prošarajte. Odozgo pospite sa seckanim kikirikijem.
Bajaderu stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, najmanje par sati, pa secite oštrim nožem na štanglice željene veličine.
Slični recepti
Sitni kolači