U posudu za mešanje sipati sve sastojke za pecivo i mešati mikserom sa nastavcima za testo. Kada se dobije kompaktno testo podeliti ga na 6 jednakih jufki i ostaviti da odstoje 10 minuta prekrivene krpom.
Odstojale jufke istanjiti rukama na debljinu od oko 1,5 cm. Premazati ih uljem i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 do 15 minuta.
Pečeno pecivo prekriti čistom pamučnom krpom i ostaviti da se hladi.
U zagrejanom tiganju propržiti slaninu isečenu na tanke komadiće dok ne postane hrskava. Dodati praziluk isečen na kolutove i pržiti dok ne omekša. Za to vreme iseći meso na što manje komade i začiniti ga suvim začinom i biberom. U omekšali praziluk dodati meso i tako pržiti još nekih 10 minuta. Nakon toga naliti sa pasiranim paradajzom i ostaviti da krčka barem 20 minuta, odnosno koliko je potrebno da meso omekša. Pred kraj dodati pasulj, papriku seckanu na kockice i sitno seckan beli luk.
Sveže arepe (pecivo) iseći tako da se napravi „džep“ koji se nadeva toplim filom i ostalim dodacima za serviranje, po želji.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva