Prvo zagrejte rernu. Podmažite četvrtasti kalup (25 x 11 cm) i pospite ga brašnom. Dobro ocedite komadiće ananasa i velike komade usitnite.
Iseckajte marcipan, stavite ga u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Dodajte mekani margarin ili maslac i sve umutite najvećom brzinom tako da dobijete ujednačenu smesu. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i so, neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom iz dva puta muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte komadiće ananasa pažljivo muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu i potom ga istresite na rešetku da se ohladi. Pre serviranja ga pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači