Zagrejte mleko u maloj šerpi i u njemu otopite maslac ili margarin.
Prosejte brašno u činiju i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i mešavinu mleka i masnoće. Sve umutite mikserom (nastavci za mešanje) muteći prvo najmanjom, potom oko 5 minuta najvećom brzinom tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. Testo, na blago pobrašnjenoj radnoj površini, još jednom kratko ručno promesite i razvijte na debljinu oko 1 cm. Prvo isecite krugove (Ø 9 cm), potom iz sredine isecite druge krugove, tako da dobijete prstenove širine 2 cm. Prstenove pokrijte i ostavite da odstoje na toplom mestu dok se vidno ne uvećaju.
U međuvremenu zagrejte ulje za prženje u šerpi ili u fritezi na oko 180 ºC, tako da se oko drvenog štapića umočenog u ulje stvaraju mehurici. Stavite prstenove u vrelo ulje, tako da plivaju u njemu, ispecite ih sa obe strane do zlatno-žute boje, potom izvadite pomoću rupičaste kašike, stavite na kuhinjske ubruse da se ocedi masnoća i još tople ukrasite svojim omiljenim Dekorima.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva