Prosejte brašno u činiju i dobro pomešajte sa kvascem. Preostale sastojke dodajte i mutite kratko mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom oko 5 mintua, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji na toplom mestu dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje i postavite obruč kalupa odozgo. Testo još jednom kratko promesite na radnoj površini. Oblikujte testo u kuglu, položite u pripremljeni kalup i blago pritisnite. Premažite površinu vodom i ostavite testo pokriveno na toplom mestu da još jednom nadođe, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu zagrejte rernu. Stavite tepsiju u donju trećinu rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pažljivo odstranite obruč kalupa, prevucite hleb sa papirom za pečenje na rešetku da se hladi.
Skuvajte jaja. Isecite kačkavalj na parčiće željene veličine. Očistite i operite Ajsberg salatu, paradajz i rotkvice, ocedite. Jaja, paradajz i rotkvice isecite na listiće. Pomešajte pavlaku sa izmrvljenom fetom i sitno seckanim maslinama. Presecite hleb tri puta vodoravno i premažite 3 kriške namazom sa maslinama. Potom ih obložite po želji šunkom, kačkavaljem, jajima, salatom, paradajzom i rotkvicama. Spojite kriške hleba i prekrijte četvrtom, gornjom kriškom.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva