Flag

Prilike

Nova godina
Inspiracija
Prilike
Začinićemo vaše novogodišnje poslastice

“Zvončići, zvončići, zvončići zvone celu noć …“ - kada čujete ovakve hitove, automatski počinjete da tapkate nogom, pevušite i smeškate se. Čarolija Nove godine je tu! Čim prvi novogodišnji prehrambeni proizvodi stignu na police supermarketa, uzbuđenje ponovo počinje da raste. Ljudi pripremaju poslastice i smeju se zajedno, provode kvalitetno vreme sa prijateljima i porodicom. Ukoliko vam je potrebna inspiracija, prikupili smo najbolje ideje za novogodišnje recepte koji će svaku kuhinju učiniti sjajnom!

Ovaj recept posvećujemo prazničnim pesmama i privlačnim melodijama koje su klasični evergrin. Uživajte u torti sa emotikonima, sa filom od pečenih jabuka sa cimetom, koja sa vanila-puter kremom i čokoladnim emotikonima sa strane, predstavlja zabavnu slagalicu za porodicu i prijatelje. Da biste igrali igru, izaberite pesmu i nacrtajte emotikone otopljenom čokoladom koristeći naše šablone za emotikone. Ko će od vaših gostiju prvi to shvatiti? Do tada, možete uživati u parčetu torte.

Šta je tako nežno i prozračno poput vate? Tako je! Beze.

Krećemo u zimsku zemlju čuda sa ovom slatkom poslasticom napravljenom od umućenih belanaca!

Takođe pečemo mini božićne jelke sa podlogom od prhkog testa i voćnim punjenjem od kompota od pomorandže.

Prekrivene vrhovima zelene boje, ova poslastica asocira na jestivu šumu novogodišnjih jelkica, koje svojim šarenim posipom privlače poglede na svakom stolu.

Za tortu sa puter-kremom i lizalicama, postavite čokoladni biskvit sa voćnim kompotom od višanja i kremom od finog putera između.

Domaće lizalice sa šarenim posipom koje raskošno ukrašavaju tortu božićnim stilom će vas oduševiti!

Evo jedne ideje za decu! Pripremamo nepečeni cheesecake sa ukrasima koji liče na Rudolfa, irvasa crvenog nosa.

Tako je lako: koristite jestive oči i dugmad od čokolade, crvenu boju za blistavi nos, a slane perece za rogove.

Nepečeni cheesecake u obliku irvasa sa osnovom napravljenom od lomljenih slanih pereca i puter-keksom ozariće dečije oči, kao i Rudolfov nos, naravno!

Svako može da pomogne u pripremi ovih kolačića, posebno najmlađi.

U samo nekoliko koraka koristeći prepolovljene perece i otopljenu čokoladu, možete napraviti slatke Sneško Belić kolačiće sa šeširima.

Spremni? Idemo, svako može da se pridruži u dekoraciji!

Imate ostatke kore za tortu ili keks koji niste iskoristili?

Zdrobite ih i pomešajte sa krem sirom i puterom i pretvorite ih u sasvim novu poslasticu.

Evo kako: Napravite kuglice od testa, ovo može svako dete! Zatim ih umočite u čokoladni preliv zelene boje.

Komadi se zatim slažu i lepe zajedno, zatim ukrašavaju šećerom i gotovo – ukusna novogodišnja jelka samo čeka da bude pojedena.

Da li su vam novogodišnji kolači malo teški?

Onda su ove mlečne šnite sa odabranim sastojcima odličan izbor.

Parče čokoladnog biskvita sa bademima i ksilitolom sa kompotom od višanja i kremom od vanile između.

Kriške takođe imaju tačkice od mače i raznobojnog dekora, čineći ih jednako privlačnim.

Isprobajte ih sami!

Hrskava čokolada, kremasta karamela u kombinaciji sa finom morskom solju i ukusom pečenog kikirikija sa slatkim urmama - čisto blaženstvo!

Ove snikers pločice su savršene za one koji žele poslasticu - bilo kao slatki završetak vašeg večernjeg obroka ili kao dnevnu užinu.

Picture - banner 2 image

NOVOGODIŠNJE ČAROLIJE ZA DECU

Pripremanje novogodišnjih poslastica sa decom

Da li vas sama ideja pripreme poslastica sa decom ispunjava strahom?

Picture - banner 2 image

NOVOGODIŠNJE ČAROLIJE ZA DECU

Pripremanje novogodišnjih poslastica sa decom

Da li vas sama ideja pripreme poslastica sa decom ispunjava strahom?

Haos u kuhinji, sa čokoladom svuda - osim na torti? Radni dan se završava pozivom vatrogasne brigade, zato… u redu, da ne preterujemo. U stvari nema potrebe za brigom. Priprema poslastica sa decom može biti veoma zabavna! Priprema poslastica će omogućiti vašoj deci da iskažu kreativnost i izbace višak energije. Evo nekoliko ideja kako da vaš dan pripreme poslastica sa decom uspe.

Ako želite sa stvar bude zanimljivija i želite odmah da uposlite svoje male poslastičare, vaša deca će sigurno obožavati pripremu poslastica. Ali na koji način podstaći decu da pomognu bez previše otežavanja? Odgovor je jednostavan.

Prvo pravilo: Neophodni su jednostavni recepti. Na primer, možete napraviti biskvit testo koje možete oblikovati na mnogo različitih načina.

Drugo, zapamtite: Sve je u pripremi. U idealnim okolnostima trebalo bi sve sastojke unapred pripremiti i premerene odvojiti u činije. Tada se svi mogu uključiti. Od mućenja jaja, uključivanje miksera, prosejavanja brašna do mešenja i razvijanja testa, dodavanja boje za kolače, izrezivanja keksića, mnogo je toga što deca mogu raditi u kuhinji.

Kuvarska kapa

Priprema poslastica je mnogo zabavnija kada imate odgovarajuću opremu. Poslastičaru je potrebna prava kuvarska kapa kako bi zaista tako izgledao. Pa zašto ne biste napravili svoju kapu pre nešto što počnete? Sve što vam je potrebno je nekoliko listova belog papira A4 formata, A2 list nešto debljeg kartona, malo lepka i olovka.

  1. Prvo od kartona isecite traku debljine 5 cm, idealno od najduže ivice. Ova traka poslužiće kao baza kape koja se stavlja na glavu.
  2. Lako je utvrditi koliko je potrebno da traka bude dugačka. Samo omotajte oko glave deteta koje će nositi kapu, zatim dodajte još 3 cm prostora da bi trake mogle da se zalepe lepkom.
  3. Premažite traku lepkom i zalepite na papir A4 formata; trebalo bi da stavite dva ili tri lista jedan pored drugog. Preklopite listove na oko 1 cm i zalepite ih najdužom ivicom okrenutom prema dole. Takođe možete zalepiti i preklopljene ivice kako bi kapa bila čvršća. Donje ivice A4 papira treba da budu u ravni sa donjom ivicom trake. Ako se poslednji list lepi na kraju trake, jednostavno isecite višak papira.

  4. Sada okrenite traku sa lepkom i nanesite lepak na dodatnih 3 cm dužine. Umotajte papir kako biste napravili cilindar i pritisnite da učvrstite spojeve.
  5. Vaša kapa je uskoro završena - sve što treba da napravite je nabor na kuvarskoj kapi. Za to postoji jednostavan trik: samo napravite nekoliko nabora u cilindru od papira A4 formata, počevši od gornje ivice i presavijte sve do kartonskog dela, ostavljajući nekoliko santimetara između nabora. I voila - gotovi ste!


Žurka sa keksićima

Dakle, kape su tu i spremni ste za pripremu poslastica. Kada je mućenje mikserom, mešenje i bojenje završeno, svako dete će dobiti svoju lopticu od testa za oblikovanje. A ako je ovo testo jestivo, zagarantovano ćete dobiti punu pažnju svojih malih poslastičara. 1-2-3 testo je sjajan recept za decu. Pravi se od tri mere brašna, dve mere putera, jedna mera šećera u prahu, prstohvat soli. Npr. možete koristiti 300 g brašna (tip 400), 200 g putera, 100 g šećera u prahu i prstohvat soli. Dodajte kakao prah ako želite čokoladno testo. Takođe možete dodati i boju za kolače ako deca žele da kolači budu crveni, plavi, zeleni ili žuti. Pomešajte sve sastojke i umesite testo. Ako nemate dovoljno oklagija, možete koristiti flaše debelih ivica bez nalepnica. Kada je testo razvijeno, deca uz pomoć modli mogu napraviti sjajne zvezde, jelke, srca ili bilo koje druge oblike koje vole. Ko može izrezati najviše kolačića? Malo takmičenje je uvek dobra ideja, podstiče decu da učestvuju. Pobednik dobija tu čast da prvo svoje kreacije stavi u rernu na pečenje - tako će prvi probati keksiće; nakon što se ispeku u rerni 10 do 12 minuta na 180°C (gornji/donji grejač).

Nakon što se keksići ohlade, vreme je za dekoraciju. Odaberite raznobojnu paletu opcija za ukrašavanje svojih kreacija. Zelenim, belim i crvenim dekor perlicama dajte keksićima novogodišnji duh. Sa tečnom bojom za pisanje deca mogu dodavati različite dezene i venčiće na keksiće.

Rastopljeni premazi i čokolada mogu se koristiti za delimično ili potpuno premazivanje keksića.I na kraju, deca mogu dodavati svoja imena ili inicijale kako bi se izbegla svađa ko je šta napravio!

Ukrašavanje špricem/kesom za ukrašavanje

Ako su vaša deca dovoljno odrasla, takođe mogu eksperimentisati sa komplikovanijim dizajnom.

Npr. možete probati novogodišnje poklon kolačiće. Isecite četvrtaste keksiće, poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni na 180°C (gornji/donji grejač), 10-12 minuta.

Dok se keksići peku, pripremite glazuru od 150 gr šećera u prahu sa 3-4 kašičice limunovog soka i iskoristite svetlo plavu boju za kolače. Kada se keksići ispeku i ohlade glazurom dekorišite keksiće. Kesa za dekorisanje će osigurati ravnomerno nanošenje glazure. Jednostavno isecite vrh kesice kako biste napravili rupu od 2 mm. Možete koristiti i mali nastavak za ukrašavanje. Sipajte 1-2 kašike glazure u kesu i spremni ste za dekorisanje. Prvo iscrtajte spoljne linije pa onda popunjavajte ili prelijte zonu unutar okvira. Kada se glazura osuši, možete koristiti belu glazuru za pisanje kako biste dodali vrpcu; jednostavno nacrtajte mašnu na keksiću.

Ako vam je potrebno još više inspiracije za umetničko pravljenje poslastica, pokušajte da napravite medenjake u obliku čikice sa bademima. Jednostavno zamenite 3 kašike brašna sa 3 kašike kakao praha u vašem 1-2-3 testu za keksiće, kako biste napravili ukusno čokoladno testo. Modlama isecite medenjake u obliku čikice i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite po jedan badem na grudi svakog čikice i postavite jednu ruku preko badema kako bi izgledalo da čikica drži badem. Pecite na 180°C (gornji/donji grejač) 10-12 minuta. Kada se keksići ohlade, mogu se ukrasiti glazurom od šećera u prahu i limunovog soka i šarenim dekor mrvicama.

Domaći čokoladni ukrasi

Picture -

Deca vole čokoladu, pa zašto ne biste sa njima napravili čokoladne ukrase? Zapravo nema pečenja, ali cela porodica može da se uključi u spremanje ovog recepta. U posudi za kuvanje na pari istopite različite čokoladice i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Koristite drvene štapiće za pravljenje šara po čokoladi. Deca mogu ukrašavati čokoladu bilo čime što nađu u kuhinjskim elementima. Od sušenog voća poput suvog grožđa, do orašastih plodova, keksa ili grickalica, veliki izbor preliva omogući će ne samo da čokolada izgleda dobro, već i da je veoma ukusna. Ostavite čokoladu da se ohladi, zatim odlomite ukrase rukama. Ovo predstavlja divan poklon koji će deca dati svojim roditeljima, baki i deki.

Uz sve ove ideje koje će vam pomoći u pečenju poslastica sa decom, zagarantovani su sjajni rezultati i zabava za celu porodicu. Zapravo postoji samo jedna stvar za brigu: kako sprečiti mališane da se predoziraju šećerom…