Flag

KUVANJE SA DECOM

Slatka školica
Dr. Oetker

Picture -

Dobro došli u Slatku školicu

Ako vaše dete, nekim čudom, nije zainteresovano za kuvanje, a želite da ga zainteresujete, potrebna vam je samo jedna magična stvar - to je boja! Mnogo boje i šarenila!

Kada smo rekli Lenki da pravimo roze Cheesecake bila je potpuno uzbuđena i srećna, iako je ovom kolaču ukus isti kao i svakom drugom Cheesecake-u koji je imala priliku do sada da proba. Ali je roze i to u nekoliko nijansi, a ništa ne može nadmašiti nekoliko slojeva roze boje u kolaču, to svi znamo.

Dobra stvar kod pravljenja ovog Cheesecake-a je ta što se ne peče i što zaista većinu koraka klinci mogu uraditi sami, ako im dozvolite. Lenka je pripremu smese za koricu prepustila nama, a vaši mališani će možda posebno uživati baš u tom koraku pripreme. Slatku pavlaku je umutio mikser, a sve ostalo je bilo prepušteno njoj. Mi smo izostavili pravljenje voćnog sosa, ali smo kolač poslužili uz sveže voće i bio je odličan.

Lenka se posebno raduje tome što radi sa svojom mamom, a mama se raduje njenoj smirenosti, strpljenju i umeću koje svaki put podigne na viši nivo. Nama je bilo drago da se ponovo sa njima dvema družimo u kuhinji i pripremimo za vas slatke ideje.

Roze Cheesecake

Keks osnova:
300 g Dr.Oetker Mlevenog keksa
125 g blago otopljenog putera
2-3 kašike soka od pomorandže

Čizkejk smesa:
250 ml umućene mlečne slatke pavlake
250 g mascarpone sira
600 g krem sira
150 g šećera u prahu
3-4 kašike soka od pomorandže
1 kesica Dr.Oetker Vanilinog šećera
1 kesica Dr.Oetker Želatina
1 Dr.Oetker Dekor crvena boja za kolače

Dekor:
Dr.Oetker Dekor šarene mrvice
Voće

Priprema:

U činiji pomešajte puter i keks tako što ćete ih gnječiti silikonskom spatulom ili mesiti rukama. Postepeno dodajte sok od pomorandže dok ne dobijete vlažnu smesu koja zadrži oblik kada je stisnete među vrstima. Utisnite keks smesu u kalup prečnika 20 cm tako da dno i ivice budu potpuno pokrivene keksom. Poravnajte dno ravnom čašom ili kašikom i stavite u frižider dok pripremate fil.

Picture - Roze Cheesecake

Picture - Roze Cheesecake

Picture - Roze Cheesecake

Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri. U većoj činiji pomešajte maskarpone, krem sir i šećer u prahu. Dodajte umućenu slatku pavlaku pa dobro izmešajte. Dodajte vanilin šećer i sok od pomorandže pa sve dobro sjedinite. Nabubreli želatin zagrejte u mikrotalasnoj ili na ringli tek toliko da se rastopi, pa ga dodajte filu od sira i dobro izmešajte da se ravnomerno rasporedi.

Picture - Roze Cheesecake

Picture -

Picture - Roze Cheesecake

Picture - Roze Cheesecake

Picture - Roze Cheesecake

Podelite smesu na 4 dela. Jedan deo ostavite tako kako je, a ostala tri obojite crvenom bojom tako da svaki deo bude drugačije roze nijanse. U kalup sa keksom sada naizmenično stavljajte po kašiku filova različitih boja da biste dobili šarenu smesu koja će super izgledati kada se iseče. Možete filovati i drugačije. Na primer, svaku boju stavite u odvojenu dresir kesu i istisnite boje u 4 reda od bele do najtamnije roze, da dobijete ombre efekat. Možete se igrati, to i jeste poenta.

Picture - Roze Cheesecake

Picture - Roze Cheesecake

Picture -

Ostatak fila istisnite preko kao zvezdice i pospite šarenim mrvicama. Ohladite nekoliko sati u frižideru pre služenja. Poslužite uz sveže voće ili uz sos od jagoda.

Picture - Roze Cheesecake

Picture - Roze Cheesecake

Picture - Roze Cheesecake

Picture - Roze Cheesecake

Uživajte u slatkim trenucima sa svojim mališanima!

Dr. Oetker & Milin Kuvar