Flag

Uskršnje gnezdo

1 Porcija
Teško
60
Rolat torta sa čokoladnim gnezdom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Rolat
6 komadajaja
6 kašika/ešećera
6 kašika/ebrašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
300 - 350 gmarmelade od jagoda ili višanja
Patišpanj
7 komadajaja
7 kašika/ešećera
5 kašika/ebrašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gčokolade (rendane)
Vanil fil
400 mlmleka
6 kašika/ešećera
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
200 gmaslaca
100 gšećera u prahu
Šlag
250 mlmleka
2 kesiceDr. Oetker Šlag pene
200 gmalina (zamrznutih)
Za dekoraciju
fida za supu
100 gčokolade
2 kašika/eulja
Dr. Oetker Kakao
Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Šlag pene
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice
1

Priprema rolata

Belanca umutite u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera. Dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći. Sjedinite brašno i prašak za pecivo Dr.Oetker. Sipajte u jaja i lagano promešajte. Smesu sipajte u pleh od rerne (30 x 40 cm) obložen papirom za pečenje i pecite 12-13 minuta na 200 °C. Pečen patišpanj izvaditi iz pleha, uvijte zajedno sa papirom pa prebacite u čistu krpu i urolajte, a onda ostavite da se ohladi. Ohlađen patišpanj premažite marmeladom od jagoda ili višanja. Ponovo urolajte i uvijte u rastegljivu foliju i ostavite sat-dva, a onda ga isecite na parčiće 2 cm širine.

2

Priprema patišpanja

Belanca umutite u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera. Dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći. Sjedinite brašno i prašak za pecivo Dr.Oetker. Sipajte u smesu jaja i lagano promešajte. Dodajte i rendanu čokoladu i takođe promešajte. Smesu sipajte u pleh od rerne (30 x 40 cm) obložen papirom za pečenje i pecite 12-13 minuta na 200 °C. Pečen patišpanj izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi a onda isecite dve okrugle kore.

3

Priprema vanil fila

250 mleka i šećer stavite da provri. Posebno sjedinite 150 ml mleka i puding sa ukusom vanile Dr.Oetker. Dodajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Sklonite sa vatre, stavite rastegljivu foliju preko fila i ostavite da se ohladi. Umutite maslac i šećer u prahu. Dodajte ohlađen fil i sve zajedno dobro umutite mikserom.

4

Priprema šlaga

Mikserom umutite mleko i šlag pene Dr.Oetker. Podelite na dva jednaka dela. U prvi deo dodajte zamrznute maline i promešajte.

5

Čokoladno gnezdo

Dve činije sa oblim dnom, a različitog prečnika, obložite rastegljivom folijom. Fidu odvojte u neku činiju. Čokoladu otopite i dodajte ulje. Promešajte i sipajte preko fide. Silikonskom četkicom premazujte čokoladom i rukama lagano okrećite fidu u čokoladi. Deo po deo obojene fide prebacujte u veću činiju i formirajte gnezdo. Manju činiju stavite u gnezdo da se oblikuje koliko-toliko okruglo dno. Ostavite u frižider na 30 minuta pre nego što izvadite gnezdo iz činije.

6

Filovanje

Obruč od 25 cm stavite na tacnu. Ako imate acetatnu foliju i nju namestite. Rolate složite u krug oko obruča. Prvi okrugli patišpanj složite u sredinu na dno. Prefilujte sa 2/3 vanil fila. Preko stavite šlag sa malinama. Stavite i drugi patišpanj. Ponovite filovanje sa preostalim vanil filom i šlagom. Ostavite da se dobro ohladi i stegne, najbolje preko noći. Skinite obruč i dekorišite po želji. Za dekoraciju možete koristiti kakao prah Dr.Oetker, kakao mrvice Dr.Oetker i čokoladno gnezdo.