Flag

Trobojna čokoladna torta

1 Torta
Srednje teško
60
Pravo trobojno čokoladno zadovoljstvo.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Po želji u Trifel-kanaše možete da dodate i 2 kašike vinjaka.
Recipe Tips
Umesto šprica za ukrašavanje možete da koristite i kesicu za zamrzivač. Koru možete i da zamrznete.
Recipe Tips
Umesto da tortu poprskate belom čokoladom, možete da nacrtate jaja ili trougliće na papir za pečenje, pa kada se stegnu samo ih položite na površinu torte i eventualno pospite sa malo kakao praha.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (26 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Trifel-kanaše smesa
300 gmlečne čokolade
300 gslatke pavlake
50 gmekog maslaca
Svetli kanaše
150 gbele čokolade
150 gslatke pavlake
50 gmekog maslaca
Mućeno testo
100 gmekog margarina ili maslaca
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
2 komadajaja
75 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
2 kašika/ekakao praha (neslađenog)
50 gčokolade za kuvanje grubo rendane
Dodatno
50 gbele čokolade
1 kašikajestivog ulja
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Trifel-kanaše

Prethodnog dana pripremite kanašee. Grubo usitnite čokoladu. Stavite slatku pavlaku u šerpu i na šporet da provri, skinite sa šporeta i umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne rastopi, onda dodajte maslac. Prespite kanaše u činiju za mućenje i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.

2

Svetli kanaše

Grubo usitnite belu čokoladu. Stavite slatku pavlaku u šerpu i na šporet da provri, skinite sa šporeta i umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne rastopi, onda dodajte maslac. Prespite kanaše u činiju za mućenje i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.2.

3

Narednog dana podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje.

4

Mućeno testo

Mikserom penasto umutite maslac. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i mutite dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih pola minuta dodajte po jedno jaje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom i dodajte u smesu iz nekoliko puta. Na kraju dodajte rendanu čokoladu, kratko muteći. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki na srednjem nivou rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu. Odvojite koru pažljivo od kalup i istresite je na rešetku za kolače, skinite papir i ostavite da se ohladi. Premestite koru na tacnu i obložite je očišćenim obručem kalupa.

5

Fil

Prvo umutite ohlađeni svetli kanaše pomoću miksera, muteći najmanjom brzinom. Sipajte u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (prečnika oko 12 mm). Našpricajte na koru 3 kruga sa razmakom od oko 1,5 cm. Sada umutite takođe ohlađeni Trifel-kanaše, pa pomoću šprica našpricajte ca. polovinu kanašea u prazan prostor na kori. Preostali Trifel-kanaše pažljivo razmažite preko cele površine, tako da pokrijete bele krugove. Ostavite tortu da odstoji najmanje 3 sata u frižideru.


Pažljivo odstranite obruč kalupa. Sada fino usitnite belu čokoladu i rastopite je zajedno sa uljem na pari. Sipajte smesu u kesicu za zamrzivač, odsecite mali ćošak kesice i poprskajte čokoladu preko torte. Držite tortu na hladnom mestu sve do serviranja.

  • Po želji u Trifel-kanaše možete da dodate i 2 kašike vinjaka.
  • Umesto šprica za ukrašavanje možete da koristite i kesicu za zamrzivač. Koru možete i da zamrznete.
  • Umesto da tortu poprskate belom čokoladom, možete da nacrtate jaja ili trougliće na papir za pečenje, pa kada se stegnu samo ih položite na površinu torte i eventualno pospite sa malo kakao praha.