Flag

Švarcvald kapkejk

12 Porcija/e
Srednje teško
45
Za ljubitelje čokolade i višanja prelep kapkejk.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Osnova
130 gbrašna (tip 400 meko)
170 gšećera
50 gDr. Oetker Kakao
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
40 mlulja
100 gputera/maslaca
2 komadajaja
170 mlvode
120 gčokolade
12 kašika/evoćnog likera od višanja (rakije, soka)
Krem
slatke pavlake umućena
Sos od višanja
100 gvišanja
50 mlsoka od višanja
2 kašika/ešećera
15 gDr. Oetker Gustin
Dekoracija
višnje
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Pomešati suve sastojke osim šećera. U drugoj posudi žicom umutiti jaja, šećer, ulje i puter.

2

U umućenu smesu, naizmenično iz 2-3 puta, dodati suve sastojke. Dodati istopljenu ili narendanu čokoladu. Sipati vodu i promešati.

3

Sipati smesu u kalupe za pečenje, do 2/3 zapremine kalupa. Peći na 170 stepeni, bez ventilator, 18-20 minuta. Pečeni su kada se na dodir testo ulegne, a zatim odmah vrati u pravi oblik.

4

Ispečene i ohlađene kapkejkove izdubiti. Zaliti alkoholom 6 kapkejkova, a drugih 6 zaliti sokom od višanja. Sve napuniti sosom od višanja.

5

Za sos, u šerpicu sipati smrznute višnje, usitniti ih štapnim mikserom, kratko prokuvati. U sok od višanja umešati gustin. Sipati u višnje, dodati i šećer i kuvati dok se ne zgusne.

6

Na kapkejkove naneti umućenu i ohlađenu slatku pavlaku. Dekorisati višnjama.