Flag

Šareni uskršnji venčići

otprilike 6 kolača
Jednostavno
40
Šarenilo na trpezi sa uskršnjim venčićima.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Možete da napravite i jedan veliki venac. U tu svrhu podelite testo na 3 dela, svaki deo oblikujte u rolnu dužine oko 60 cm, i prema gornjem uputstvu ispletite venac, premažite ga i pecite, ovog puta oko 30 min. Venčiće bez jaja možete odlično da zamrznete.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija 40 x 30 cm
malo masnoće
pšenično brašno
kuhinjski ubrusi
alu-folija
Za testo sa sirom i uljem
300 gpšeničnog brašna
3 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
80 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
rendana kora pomorandže (1/2 pomorandže)
125 gsira nemasnog
1 komadbelance
80 mlmleka
80 mljestivog ulja npr. suncokretovog
Dodatno
1 komadžumance
1 kašikamleka
100 gbadema grubo rendanog ili seckanog (ili pistaćija)
6 komadajaja i uskršnja boja za jaja
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite

Podmažite tepsiju i pospite brašnom ili obložite papirom za pečenje. Zgužvajte kuhinjske ubruse, oblikujte "jaja" i uvijte ih u alu-foliju. Zagrejte rernu.

2

Testo sa sirom i uljem

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u dubljoj činiji. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom u glatko testo (ne mesite predugo, inače će se testo lepiti!). Oblikujte testo u rolnu i podelite ga na 6 jednakih delova. Svako parče testa podelite na 3 dela i na blago pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte 3 valjka (dužine oko 30 cm) i položite ih jedan pored drugog na radnu površinu. Gornje krajeve malo pritisnite i ispletite pletenicu. Donje krajeve dobro spojite i na tepsiji oblikujte venčić. Na isti način postupite sa preostalih 5 delova testa. Postavite "alu-folija-jaja" u sredinu venčića. Umutite žumance sa mlekom, premažite time venčiće i po ćelji ih pospite rendanim ili seckanim bademima ili pistaćima. Pecite u donjoj trećini rerne.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. "Alu-folija-jaja" odstranite odmah nakon pečenja i ostavite venčiće da se ohlade na rešetki za kolače. Ofarbajte jaja bojom za jaja prema uputstvu sa kesice i stavite ih pre serviranja u pripremljene venčiće.

  • Možete da napravite i jedan veliki venac. U tu svrhu podelite testo na 3 dela, svaki deo oblikujte u rolnu dužine oko 60 cm, i prema gornjem uputstvu ispletite venac, premažite ga i pecite, ovog puta oko 30 min. Venčiće bez jaja možete odlično da zamrznete.