Flag

Šareni kukuruzni mafini

12 Mafina
Jednostavno
60
Mafini sa palentom - šareni kukukuruzni.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Možete i da ih zamrznete. Nakon odleđivanja ih samo kratko zapecite u rerni.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
malo masnoće
„Sve u jednom“ testo
1 komadcrvenih paprika
250 mlkefira
2 komadajaja
80 mljestivog ulja
300 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašičicasoli
1 ravna kašičicaslatke aleve paprike
100 gsira rendanog
2 kašika/ezačinskog bilja sitno seckanog (peršun. vlašac i sl.)
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju za mafine. Za testo prepolovite papriku, očistite, odstranite semenke i bele pregradne zidove. Operite je, ocedite i iseckajte na sitne kockice.

2

„Sve u jednom" testo

Kefir, jaja i ulje sipajte u činiju i sjedinite metlicom za mućenje. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte, dodajte so, griz i alevu papriku, pa dodajte u umućena jaja. Na kraju dodajte seckanu papriku, sir i začine. Sipajte testo ravnomerno u kalup za mafine. Stavite tepsiju na rešetku od rerne i pecite.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite mafine da odstoje u kalupu oko 10 minuta, pažljivo ih izvadite i ostavite na rešetki da se hlade ili ih servirajte dok su topli.

  • Možete i da ih zamrznete. Nakon odleđivanja ih samo kratko zapecite u rerni.