U činiji pomešajte brašno sa kakao prahom, šećerom, cimet šećerom i solju. Dodajte jaje i maslac ili margarin. Sve umesite mikserom, muteci prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete fine mrvice. Sipajte mrvice u tepsiju i pritisnite, tako da dobijete koru i pretpecite u donjoj trećini rerne otprilike 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Stavite pavlaku da se kuva. Kada se prohladi, u nju umešajte burbon vanila aromatizovani šećer, šećer i so. Pomešajte jaja sa Gustinom. Umešajte smesu od jaja u pavlaku. Vratite pavlaku da još jednom kratko prokuva, potom nanesite na polupečenu koru i poravnajte.
Kajsije očistite i prepolovite ili polutke kajsija iz konzerve dobro ocedite. Položite kajsije sa oblom stranom na dole preko fila. U svaku polutku stavite po jedan oljušteni badem. Ispecite kolač do kraja na istoj temperaturi otprilike 20 minuta.
Provucite džem kroz cediljku i pomešajte sa vodom. Kratko prokuvajte. Premažite tart i ostavite da se ohladi u kalupu. Pre samog serviranja odvojite kolač od kalupa.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači