Flag

Radoznala malina

1 Torta
Teško
60
Čokolada i maline za najukusniji doživljaj
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kora
1 pakovanjeDr. Oetker Čokoladni mafini (360g)
2 komadajaja
75 mlulja
125 mlvode
Sos od malina
300 gmalina
100 gšećera
50 gDr. Oetker Gustin
Čokoladni krem
350 gmlečne čokolade
250 mlslatke pavlake za kuvanje
500 gslatke pavlake
Dekoracija
200 gmalina (svežih)
listići mente (sveži)
100 gšećera u prahu
50 gDr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Čokoladni mafini (360g)
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Kakao

Umutiti masu za čokoladne mafine, dobijenu masu sipati u okrugli kalup za torte i peći 10-15 minuta na 180 stepeni.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 180 °C


Pomešati maline i šećer i staviti na tihu vatru da prokuva, gustin pomešati sa hladnom vodom i zakuvati sos kada maline prokuvaju. Prokuvati slatku pavlaku za kuvanje pa je preliti preko mlečne čokolade, mešati dok se čokolada ne istopi. Umutiti mikserom slatku pavlaku pa je pomešati sa istopljenom čokoladom. Pečenu koru preseći na tri dela. Na koru namazati ohlađen sos od malina, zatim namazati mus, staviti drugu koru pa ponoviti postupak. Staviti treću koru i namazati mus preko nje. Opseći tortu nožem i skinuti kalup. Posuti tortu kakaom i prah šećerom. Tortu ukrasiti malinama i svežim listovima mente.