Flag

Puding kocke sa pomorandžom

1 kolač
Jednostavno
40
Osvežavajuće slatke kocke sa pudingom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač pripremite dan ranije. Površinu kolača ukrasite čokoladnim keksićima.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Mućeno testo
200 gmargarina ili maslaca
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
4 komadajaja
250 gpšeničnog brašna
3 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Fil
2 komadabelanaca
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
50 gšećera
250 mlsoka od pomorandže (1/4 l)
2 komadažumanca
500 mlmleka (1/2 l)
Nadev
500 mlslatke pavlake (1/2 l)
40 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
3 kašika/esoka od pomorandže
Ukrašavanje i dekoracija (po želji)
malofileta pomorandže
malolistića nane
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Penasto umutite maslac, muteći mikserom najvećom brzinom. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih 1/2 minuta dodajte po jedno jaje. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz nekoliko puta. Sipajte testo u tepsiju (30 x 40 cm, podmazana), poravnajte i stavite da se peče.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Nakon pečenja stavite tepsiju na rešetku i ostavite koru da se ohladi.

2

Za fil tako čvrsto umutite belance, da zarez nožem ostane vidljiv. Pomešajte prašak za puding sa šećerom i sokom od pomorandže i žumancima i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Mleko stavite da se kuva. Kada provri, skinite sa šporeta, umešajte razmućeni puding i vratite na šporet da prokuva, pritom neprestano mešajte oko 1 minut. Sneg od belanaca odmah umešajte u vreo puding. Nanesite smesu na koru i ostavite da se ohladi.

3

Za nadev umutite slatku pavlaku sa šećerom, vanilin šećerom i Kremfix-om. Dodajte sok od pomorandže i talasasto premažite pavlaku preko smese od pudinga. Kolač po želji ukrasite filetima pomorandže i listićima nane.

  • Kolač pripremite dan ranije. Površinu kolača ukrasite čokoladnim keksićima.