Flag

Pavlovčice

12 Porcija/e
Teško
60
Nedoljive puslice sa šlag kremom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Puslice
3 komadabelanaca
190 gšećera
1 prstohvatsoli
Karamel krem
3 komadažumanca
250 mlmleka
75 gšećera
20 gDr. Oetker Pudinga sa ukusom karamele
1 kašičicamleka u prahu
Šlag krem
200 gslatke pavlake za šlag
Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Dr. Oetker Boja za kolače plava
Dekoracija
mešano voće sveže (maline i kupine)
50 gorašastih plodova za posipanje
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače crvena
Picture - Dr. Oetker Boja za kolače plava
1

Umutiti belanca i so (umesto soli može i kašičica sirćeta). Kada se formira bogata pena dodati šećer, u manjim količinama, iz više puta. Mutiti dok se šećer ne rastopi.

2

Naneti masu za puslice iz dresir kese na pleh obložen pek papirom. Sušiti sat vremena u rerni na 100 stepeni, sa uključenim ventilatorom ili umesto ventilatora ostaviti u poluotvorenoj rerni pola sata nakon pečenja da se dodatno osuše.

3

U žumanca sipati malu količinu hladnog mleka, dodati karamel puding i umutiti. Ostatak mleka i šećer zagrejati.

4

Malo vrućeg mleka sipati preko žumanaca i pudinga, a zatim sve vratiti na vatru da se skuva i neprestano mešati. Dodati kašičicu mleka u prahu i malo oraha.

5

Umutiti slatku pavlaku i odvojiti na tri dela. Dva dela obojiti prehrambenim bojama za kolače (crvena boja za roze šlag i plava i crvena za ljubičasti šlag).

6

Na ohlađene puslice naneti umućenu slatku pavlaku. Na roze pavlaku ređati maline, na ljubičastu kupine, a na belu karamel krem.

7

Ukrasiti orašastim plodovima.