Flag

Kefir-krem

8 Porcija/e
Jednostavno
40
Lagani krem desert sa jagodama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto kefira možete da koristite i gust jogurt.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
250 gjagoda očišćenih
sok od limuna (1/2 limuna)
80 gšećera (8 ml tečnog zaslađivača) *
250 mlkefira
5 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
1 kašikavinjaka
250 mlslatke pavlake
50 gčokolade rendane (50 g rendane čokolade za dijabetičare) *
Desertne čaše
12 komadajagoda (presotale jagode)
malogrubo rendane čokolade (malo grubo rendane čokolade za dijabetičare) *
nana (nekoliko listića) ili metvica
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Priprema

12 jagoda ostavite po strani. Preostale ispasirajte sa sokom od limuna i šećerom ili zaslađivačem. Dobro sjedinite kefir sa smesom od jagoda. Pripremite želatin prema uputstvu sa ambalaže, zagrejte sa vinjakom i umešajte u smesu. Umutite slatku pavlaku i umešajte zajedno sa čokoladom u smesu od jagoda. Preostale jagode isecite na komadiće i 2/3 raspodelite po čašama. Preko toga rasporedite krem i ukrasite preostalim jagodama, grubo rendanom čokoladom i listićima nane ili metvice.

  • Umesto kefira možete da koristite i gust jogurt.