Flag

Jagoda kokos torta

1 Torta
Srednje teško
60
Neodoljivi ukus u kombinaciji jagode i kokosa.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Liker od kokosa možete zameniti mlekom!
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (prečnik 26cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Mešeno testo
25 gkokosovog brašna
75 gpšeničnog brašna
50 gšećera
50 gmekog margarina ili maslaca
1 kašikavode
Biskvitno testo
3 komadajaja
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Kokos krem
50 gkokosovog brašna
125 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
3 kašika/elikera od kokosa
4 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 gslatke pavlake za kuvanje
Premazivanje
1 kašikadžema od jagoda
Krem od jagoda
250 gjagoda
50 gšećera
6 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 gslatke pavlake za kuvanje
Ukrašavanje
25 gkokosovog brašna
50 gbele čokolade
8 komadajagoda sa peteljkama
100 gslatke pavlake za kuvanje
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Priprema

50 g kokosovog brašna, za mešeno testo i ukrašavanje, propržite u tiganju bez dodavanja masnoće, tako da dobije zlatno-žutu boju. Prespite na tanjir i ostavite da se ohladi. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom. Zagrejte rernu.

2

Mešeno testo

Sipajte brašno u činiju. dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje), muteći kratko najmanjom, potom najvećom brzinom dok ne izradite glatko testo. Pomoću oklagije razvijte testo na dno kalupa sa štipaljkom i više puta ga izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na srednjoj visini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa, potom odvojite koru od dna, ali je ostavite na njemu i premestite tako na rešetku da se hladi. U međuvremenu očistite obruč kalupa. Kada se kora ohladi, premestite je na rešetku. Dno kalupa očistite, podmažite i obložite ga papirom za pečenje.

3

Biskvitno testo

Mikserom penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte šećer pomešan sa Vanilin šećerom, sipajte u smesu u roku od jednog minuta, pa mutite još 2 mintua. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u smesu kratko muteći nižom brzinom. Sipajte testo u kalup i pecite u donjoj trećini rerne.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa i uklonite, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku. Odstranite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi.

4

Krem od kokosa

Skuvajte kokosovo brašno sa mlekom i ostavite da se ohladi. Umešajte vanilin šečer i liker. Potopite želatin prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku, rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Pomešajte prvo 4 kašike kokos smese pomoću metlice sa rastvorenim želatinom, potom pomešajte sa preostalom kokos smesom. Kada smesa počne da se želira, dodajte umućenu slatku pavlaku.


Pažljivo odstranite papir za pečenje sa biskvita i presecite koru jednom vodoravno. Položite mešeno testo na tacnu za torte, premažite marmeladom od jagoda i preklopite donjom biskvitnom korom, tako da sečenu stranu okrenete na gore. Oko torte stavite ram ili očišćen obruč kalupa. Sipajte kokos krem preko biskvitne kore, poravnajte i prekrijte drugom biskvitnom korom.

5

Krem od jagoda

Operite jagode, očistite i ispasirajte zajedno sa šećerom. Potopite želatin prema uputstvu. Umutite slatku pavlaku. Rastvorite želatin prema uputstvu. Pomešajte prvo 4 kašike pasiranih jagoda pomoću metlice sa rastvorenim želatinom, potom pomešajte sa preostalom smesom. Kada smesa počne da se želira, dodajte umućenu slatku pavlaku. Sipajte krem od jagoda preko druge biskvitne kore i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji najmanje 2 sata u frižideru.

6

Ukrašavanje

Otopite belu čokoladu na pari. Operite cele jagode, ocedite i umočite ih vrhom u otopljenu čokoladu. Stavite ih na papir za pečenje dok se čokolada ne stegne. Pažljivo odstranite obruč kalupa. Umutite slatku pavlaku i time premažite tortu sa strane. Pospite kokosovim brašnom. Pre serviranja dekorativno rasporedite jagode sa čokoladom po površini torte.

  • Liker od kokosa možete zameniti mlekom!