Flag

Čokoladni kuglof

12 Porcija/e
Jednostavno
40
Čokoladni kuglof sa ukusom kafe
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup od 24 cm
300 gbrašna
250 gšećera
1 prstohvatsoli
1 kašičicaDr. Oetker Praška za pecivo
0,25 kašičiceDr. Oetker Sode bikarbone
2 komadajaja
150 gkisele pavlake
1 kašičicainstant kafe ili espresso kafe
250 mlvruće vode
225 gputera/maslaca
60 gDr. Oetker Kakao
1 pakovanjeDr. Oetker Dekor Kakao mrvica
Za premazivanje kalupa
1 kašikaputera/maslaca
1 kašikakakao praha
šećerna glazura
šećerna glazura
šećerna glazura
Picture - Dr. Oetker Praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Dekor Kakao mrvica
1

Pripremite kalup za kuglof, dobro ga premažite sa puterom i pospite sa kakao prahom (višak istresite napolje). Rernu upalite da se greje na 180 stepeni.

2

U dubokoj činiji pomešajte brašno, šećer, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U posebnoj posudi žicom umutite jaja i kiselu pavlaku.

3

U šolju sipajte kafu pa prelijte sa vrućom vodom i promešajte da se kafa rastvori. U šerpicu sipajte dobijenu kafu, dodajte puter i kakao prah pa stavite na ringlu na srednju temeparturu da se puter otopi. Kada se puter otopio, dobro promešajte, sklonite sa ringle i ostavite da se sos prohladi. Kada se prohladi sipajte ga u suve sastojke pa umutite pomoću miksera. Na kraju dodajte mešavinu jaja i pavlake pa dobro sjedinite. Smesu sipajte u pripremljeni kalup. Ubacite u rernu i pecite oko 40 minuta, ali najbolje je da uradite test sa čačkalicom, zabodite je u kuglof, ako izađe suva, kolač je gotov. Izvadite kalup iz rerne, ostavite 5 minuta pa pažljivo prevrnite na tanjir i ostavite da se ohladi.

4

Kada se kuglof ohladio, šećernu glazuru prelijte preko kuglofa. Pospite sa Dr. Oetker čokoladnim mrvicama i poslužite.