Flag

Kolači breskvice

30 kolača
Srednje teško
75
Popularni i tradicionalni sitni kolači koje svi sa razlogom volimo
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
120 gmasti sobne temperature
180 gšećera
2 komadajaja
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
360 gbrašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
otprilike 1 - 2 kašika/edžema od šipurka za fil
1 kašikaDr. Oetker Arome ruma
Sirup
100 mlvode
otprilike 50 - 60 gšećera
nekoliko kapiDr. Oetker Boje za kolače crvene
nekoliko kapižute boje za torte i kolače
Dodatno
šećer
listići nane
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Boje za kolače crvene
1

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Mast i šećer dobro umutite mikserom. Dodajte jaja, vanilin šećer i burbon vanila aromatizovani šećer, pa dobro sjedinite mikserom da se sve ujednači. Dodajte polovinu brašna i prašak za pecivo, pa izmutite mikserom. Dodajte preostalo brašno i zamesite testo. Kašičicom vadite testo i formirajte kuglice. Poređajte ih na pleh i pecite 15-ak minuta u zagrejanoj rerni.

2

Ohlađene keksiće izbušite vrhom noža sa donje strane. Preostale mrvice od bušenja keksića pomešajte sa aromom ruma i džemom od šipka. Džem dodajte po potrebi dok ne dobijete gustinu koja vam odgovara. Ukoliko nemate dovoljno mrvica, slobodno dodajte mleveni keks. Punite polovine breskvica, pa ih spojite i uklonite višak fila.

3

Za sirup prokuvajte vodu i šećer tek toliko da se šećer rastopi. Ohladite pa podelite u dve činijce. U jednu činiju stavite crvenu boju, onoliko koliko vam je dovoljno da dobijete nijansu koja vam se dopada. U drugu posudicu sipajte malo žute boje, ako želite da breskvice budu šarene. Umočite jedan kraj u žutu, a zatim celu breskvicu umočite u crvenu boju. Ocedite od viška sirupa i stavite u tanjir sa kristal šećerom i dobro uvaljajte. Na spoju dva keksića čačkalicom uglavite listić nane. Čuvajte ih u frižideru.